Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Іспанія виділить 1,5 млн євро на створення культурного хабу у Львові

16 лютого у МКІП відбулась зустріч Олександра Ткаченка, Міністра культури та інформаційної політики України, а також його заступників Галини Григоренко, Анастасії Бондар, Тараса Шевченка, з Рікардо Лопесом-Арандою Хагу, Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні, а також Хав’єром Фуентесом Лєха, радником з питань культури Посольства Королівства Іспанія в Україні. Йшлося про співпрацю між Україною та Іспанією у сферах культури, культурної спадщини та медіа.

Переглянути фотоальбом

Олександр Ткаченко подякував іспанській стороні за всебічну підтримку України та української культури, зокрема за повну фінансову допомогу для створення культурного хабу у Львові. Цей проєкт реалізується ЮНЕСКО. Іспанська сторона виділяє на це 1,5 млн євро. Також Іспанія активно підтримує рішення щодо України на засіданнях міжнародних організацій.

«Приємно те, що сьогодні ми обговорювали конкретні проєкти у сфері фотографії, кіно, музики та театру як в Іспанії так, і в Україні, та співпрацю між нашими митцями й інституціями. В Іспанії зараз відбувається низка заходів на підтримку мистецтва України, наприклад, великий виставковий проєкт «В оці урагану. Авангард в Україні» в Музеї Тіссена-Борнеміса в Мадриді. Посол особливо відзначив якість та успіх виставки. Нам потрібно більше таких проєктів, про що і домовлялись. Працюємо над поглибленнями наших відносин», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Сторони також обговорили потребу України в культурних обмінах та міжнародній співпраці, конкретні проєкти, які стосуються підтримки діяльності українських культурних інституцій, популяризацію української культури та мистецтва, грантових програм для митців та менеджерів у сфері мистецтв, а також підтримку медіа.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України