Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Картини, що оживають»: у Львові за підтримки УКФ триває інклюзивна виставка в темряві

У львівській філії музею в темряві «Третя після опівночі» за підтримки Українського культурного фонду триває нова виставка «Картини, що оживають». Музей проголошує своєю метою зруйнувати стереотипи про незрячих. 

Зазвичай у музеях заборонено торкатися картин, проте на цій виставці досліджувати експонати можна і потрібно. Це дозволяє отримати неординарний досвід взаємодії з мистецтвом та додає елемент гри, адже під час екскурсії в темряві відвідувачі вгадують картини на дотик. Підсилюють враження й звукові ефекти.

Серед робіт представлені «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі, «Водяні лілії» Клода Моне, «Звір» Марії Примаченко, «Соняшники» Ван Гога, «Портрет Аделі Блох-Бауер I» Густава Клімта та інші. Кожен твір перетворений на тактильну картину. Так живопис для незрячих став доступнішим, а зрячим такий досвід допоможе поглянути на мистецтво під іншим кутом й помітити нові деталі у картинах. 

Екскурсію виставкою в темряві проводить незрячий гід. Програма складається з двох частин: екскурсії у темряві, під час якої гості впізнають на дотик видатні шедеври живопису України та світу, і програми на світлі, до якої входить навчання письма шрифтом Брайля, розшифровка тематичного передбачення й інші активності.

Виставка діятиме до 31 жовтня, вхід вільний за умови попередньої реєстрації за посиланням.

Вас може зацікавити

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни

Республіка Польща подарувала автомобіль Музеєві війни

У Музеї просто неба відновили унікальний 100-річний вітряк з Херсонщини

У Музеї просто неба відновили унікальний 100-річний вітряк з Херсонщини