Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Катерина Чуєва долучилася до організації тренінгу з оцінки ризиків для культурної спадщини України

Катерина Чуєва, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України, долучилася до організації тренінгу під назвою «Посткризова оцінка на місці втрат і ризиків для культурної спадщини України». Після завершення п’ятиденного курсу вона особисто вручила сертифікати всім учасникам.

Катерина Чуєва подякувала всім, хто долучився до цієї ініціативи, а особливо тим в Україні, хто невтомно працює над збереженням спадщини у цей важкий час.

«Сподіваюся, що незабаром ми побачимо, як знання, отримані під час цього тренінгу, інтегруються та втілюються у щоденну практику», – сказала Катерина Чуєва.

Архітектори, інженери, музейники, архівісти, бібліотекарі та інші фахівці долучилися до участі у тренінгу, який націлений на формування команд для систематичної оцінки втрат та ризиків, пов’язаних із різними аспектами збереження спадщини в різних регіонах. Головна мета цього тренінгу полягала в ознайомленні українських фахівців у сфері культурної спадщини та представників місцевої влади в Україні з міжнародно визнаними методиками систематичної оцінки втрат та ризиків для рухомої, нерухомої та нематеріальної спадщини, що несе втрати в час війни.

Тренінг проводився в рамках міжнародної флагманської програми розвитку спроможностей IККРОМ щодо надання першої допомоги та стійкості культурної спадщини у час криз. До нього долучилися відомі міжнародні та українські експерти з ICOMOS-ICORP, Лісабонського університету, Фонду порятунку єгипетської спадщини, Музею Майдану та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Фінансовим партнером виступає Посольський фонд збереження культурної спадщини Державного департаменту США.

Офіційний партнер – Міністерство культури та інформаційної політики України.

Організаційними партнерами тренінгу – Національний музей Революції Гідності (Музей Майдану), Штаб порятунку спадщини (HERI),  Агенція культурної стійкості (ACURE). 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора