Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» не змогла розпочати роботу через перешкоджання невстановлених осіб

30 березня Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» не змогла розпочати роботу через незаконне перешкоджання доступу до державного майна.

Цього дня повинна була розпочатись процедура передачі державного майна з користування Монастиря до Заповідника, як балансоутримувача майна. Йдеться про 79 будівель.

Так, при спробі оглянути одне з приміщень Комісія не змогла потрапити до будівлі, бо вона була закрита. Представники Монастиря від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі. Також близько 100 осіб перешкоджали членам Комісії потрапити всередину будівлі. Про це Комісія склала відповідний Акт. 

Водночас Монастир відкликав з Комісії: архимандрита Зінона (Марченка Олега Анатолійовича), економа Києво-Печерської Лаври; протоієрея Георгія (Кабашного Юрія Олексійовича), начальника ВКБ та Галавацького Миколу Петровича, головного інженера. 

Наразі Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» подав заяву до Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві. Адже фактично відбулось незаконне перешкоджання доступу до державного майна. 

Заповідник просить порушити кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст. 191 Кримінального кодексу України та вжити заходи щодо усунення перешкод у користуванні майном, яке є державною власністю.

Нагадаємо, вранці УПЦ МП провела в Києво-Печерській лаврі службу, попри те, що 29 березня мала звільнити будівлі.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону