Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує розробити державну стратегію з меморіалізації російсько-української війни

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики прийняв резолюцію за результатами круглого столу «Меморіалізація російсько-української війни: виклики та завдання».

У документі зазначається, що формування державної стратегії меморіалізації російсько-української війни є важливою та нагальною справою. До цього процесу мають долучитися неурядові громадські організації, освітні та наукові заклади, регіональні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.  

Також у резолюції передбачений перегляд чинного законодавства, нормативно-правових актів щодо меморіалізації російсько-української війни й за потреби оновлення цих норм та внесення відповідних змін.

Голова Комітету Микита Потураєв також зазначив, що другий раунд обговорення з цієї теми запланований на 23 квітня 2024 року.

Нагадаємо, що 28 березня у пресцентрі Укрінформу відбувся круглий стіл «Меморіалізація російсько-української війни: виклики та завдання» за участі Міністерства культури та інформаційної політики, Державного агентства розвитку туризму, науковців, експертів та громадських діячів.

У фокусі уваги експертів постали питання меморіалізації російсько-української війни на цей час, наявні проблеми й виклики,  формування державної стратегії з меморіалізації російсько-української війни, співпраця державних установ, наукових закладів та громадськості у процесах меморіалізації, практики державної та стихійної меморіалізації, діяльності військових кладовищ тощо. 

Вас може зацікавити

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

Автори фільму «20 днів у Маріуполі» отримали Національну премію України імені Тараса Шевченка у театрі ім. І. Франка

Автори фільму «20 днів у Маріуполі» отримали Національну премію України імені Тараса Шевченка у театрі ім. І. Франка