Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики пропонує збільшити фінансування на культурні проєкти та книговидання на 2024 рік

26 вересня відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, під час якого обговорили проєкт Державного бюджету України на 2024 рік. 

У засіданні комітету взяв участь т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, а також представники центральних органів виконавчої влади та ключових інституцій у сфері культури.

За результатами обговорення парламентський комітет, зокрема, вніс низку бюджетних пропозицій, що стосуються зокрема фінансування у 2024 році Українського культурного фонду та Українського інститут книги.

Комітет пропонує збільшити видатки на фінансування Українського культурного фонду. Зокрема, для фінансування проєктів, реалізація яких здійснюється за підтримки УКФ, додатково рекомендується виділити 247,2 млн грн. Також додатково 10 мільйонів гривень пропонується спрямувати на стипендії для підтримки мистецьких дебютів, стимулювання творчої праці діячів культури і мистецтв, зокрема молодих митців.

Учасники Комітету також рекомендували уточнити назву бюджетної програми, що дозволить наступного року реалізувати програму надання субсидій книгарням та забезпечення сертифікатів для дітей на придбання книг. 

У своєму виступі  Ростислав Карандєєв підтримав бюджетні пропозиції комітету, що стосуються фінансування УКФ та УІК у наступному році, як такі, що повністю відповідають потребам галузі і спрямовані на її підтримку в умовах війни.   

Вас може зацікавити

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

МКІП розпочав відбір проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини

МКІП розпочав відбір проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини