Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Культура, медіа, спадщина та національна пам’ять: відбулась стратегічна сесія Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики

Протягом 5 та 6 квітня відбулась стратегічна сесія Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, організована за підтримки Програми USAID «Рада: наступне покоління» та Internews Ukraine. 

Переглянути фотоальбом

Протягом двох днів учасники обговорювали теми, що стосуються медіа та інформаційної політики, релігії та духовності, національної памʼяті, культурної спадщини, креативних індустрій, а також комунікаційні виклики.

Учасників привітали: голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв та директор Програми «Рада: наступне покоління» Ігор Когут.

«Медіа, культура, національна памʼять та релігія – чотири кити, на яких тримається національна свідомість. Увага держави до цих сфер повинна бути на належному рівні. Адже поряд із варварським захопленням наших земель, ворог робить спроби вкрасти нашу культуру та знищити памʼять», – сказав Ростислав Карандєєв. 

Така стратегічна сесія сприятиме кращому взаєморозумінню її учасників, які прийматимуть важливі для України рішення у сфері культури, інформаційної політики та медіа. Всі такі рішення мають бути спрямовані на усвідомлення українцями себе єдиною нацією з потужною історією, мовою, культурною спадщиною, а також потенціалом створювати конкурентоздатні у світовому масштабі культурні продукти. 

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України