Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Культура – один з пріоритетів формування внутрішньої політики у ветеранській сфері

16 квітня у Львові відбувся круглий стіл «Реалізація комплексного підходу до внутрішньої політики у ветеранській сфері: проблеми та перспективи». 

Обговорення стосувалось синергії ветеранської політики та культурних цінностей, проблем і перспектив формування ветеранської політики, формування інституту помічників ветерана, зокрема, в громадах Львівської області, медичного і психологічного супроводу ветеранів, ветеранок та членів їх сімей. 

У відкритті взяли участь: Директор Центру ветеранського розвитку НУ «Львівської політехніки» Тетяна Шаповалова, ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

«Наші воїни, які повертаються додому, часто зіштовхуються з різними викликами сьогодення. Наше завдання створити комфортні умови для кожного. Це означає забезпечення доступу для захисників та захисниць до якісної психологічної підтримки, культури, навчання та професійної підготовки, а також забезпечення робочими місцями», – сказала начальниця відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я Міністерства культури та інформаційної політики України Леся Хемраєва.

Також, під час круглого столу, Леся Хемраєва закликала до співпраці, аби кожен захисник та захисниця мали можливість відчути підтримку та визнання, на які вони заслуговують.

Заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько розповів про проєкт  Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» та інших нормативно-правових актів державної політики у ветеранській сфері. Ці документи спрямовані на формування комплексного підходу до внутрішньої політики у ветеранській сфері.

Крім того, учасники обговорили особливості формування політики пам’яті та впровадження уніфікованої системи вшанування пам’яті полеглих Героїв новітньої російсько-української війни на досвіді Стрийської районної державної адміністрації.

Вас може зацікавити

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко