Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Культурне життя Харківщини не може зупинитись, бо це запорука стійкості українського Сходу і усієї країни, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні, 28 травня, в межах робочого візиту на Харківщину т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв зустрівся з керівниками місцевих закладів культури, закладів мистецької освіти, а також представниками регіональних медіа. 

Переглянути фотоальбом

Очільник МКІП також провів зустрічі з начальником ХОВА Олегом Синєгубовим та міським головою Харкова Ігорем Тереховим. 

«Культурне життя Харкова до повномасштабної війни було дуже насичене, яскраве та сповнене українського національного колориту. Ми не маємо права допустити його занепаду. Заклади, які вимушено призупинили свою роботу, з часом мають повноцінно відновитися, і ми будемо разом над цим працювати. Це запорука стійкості українського сходу та всієї України», – сказав він. 

Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики також відвідав Харківську державну наукову бібліотеку імені В. Г. Короленка, обласну бібліотеку для дітей та юнацтва, Харківський національний університет мистецтв імені І.П. Котляревського, Харківську державну академію дизайну і мистецтв.

«Міністерство готове просувати проєкти підтримки закладів культури Харкова серед міжнародних партнерів. У пріоритеті проєкти з облаштування культурних хабів та диджиталізації роботи закладів», – зазначив Ростислав Карандєєв. 

Крім того, за його словами, МКІП разом з Мінвідновлення розробляють окрему державну програму щодо створення культурних хабів в регіональних закладах культури та закладах мистецької освіти. Також МКІП ініціює розробку архітектурних проєктів центрів культурних послуг на модульній платформі, які включатимуть будівництво підземних укриттів. Проєктні роботи будуть проводитись коштом донорів. Планується, що до кінця літа будуть сформовані конкретні пропозиції, і тоді громади зможуть вибирати той чи інший проєкт та отримати цільове фінансування на його втілення. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука