Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Лариса Петасюк: Бібліотека – готовий майданчик для модернізації та розвитку культурного життя

18 червня заступник Міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк відвідала Державну бібліотеку України для юнацтва.

Щороку ця бібліотека надає послуги понад 31 тисячі користувачів, видає у користування понад 383 тиячі документів. Кількість відвідувань щороку складає понад 132 тисячі.

До бібліотеки можуть приходити не тільки діти та молодь – тут популярне «сімейне читання». Незалежно від профілю публічної бібліотеки, можна стати її читачем без обмежень за віком.

«Сьогодні триває чимало дискусій: чи ходять люди до бібліотек. Хтось вважає їх «пережитком минулого» у цифровому світі, а хтось бачить їх готовим майданчиком для модернізації та вирування культурного життя у місті, районі чи селі», – зазначила Лариса Петасюк.

Наразі у читальних залах бібліотеки для юнацтва є тематичні зони вільного доступу до літератури, ігрова зона та доступ до мережі Інтернет. У Бібліотеки є свій електронний каталог, де можна ознайомитися з наявною літературою, переглянути обкладинку та короткий опис книжки та можна замовити для прочитання.

Окрема увага приділяється естетичному вихованню користувачів. Популяризація різних видів мистецтв, знайомство з видатними діячами театру, кіно, художнього, музичного жанрів здійснюється, як в стінах Бібліотеки, так і через соціальні мережі.

Крім того, у Бібліотеці організовують Молодіжну вітальню «Живе спілкування», різні проєкти, як то: «Арт-кемп або творчий розвиток особистості» та «Креатив онлайн» та багато інших.

 Бібліотека співпрацює з Асоціацією молодіжних центрів та НУМО (Національне Українське Молодіжне Об’єднання), залучає волонтерів з Української академії лідерства, тут же навчають дітей програмуванню CodeClub із залученням молодих волонтерів, діє письменницький клуб, куди можуть долучитися молоді та досвідчені автори.

МКІП запрошує всіх охочих до Державної бібліотеки України для юнацтва за адресою м. Київ, просп. Голосіївський, 122/1. 

Сайт Бібліотеки: http://www.4uth.gov.ua

Facebook: https://facebook.com/4uth.gov.ua

YouTube: https://www.youtube.com/user/lib4uth

Twitter: https://twitter.com/Lib4uth

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора