Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Лариса Петасюк: МКІП активно працює над відновленням прибутковості туристичної галузі

27 травня 2021 року заступниця Міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк взяла участь у засіданні круглого столу “Мандруй Україною. Тернопілля” щодо розвитку туризму на Тернопільщині. Серед учасників обговорення: народні депутати України – Євгенія Кравчук, Дмитро Нальотов, Володимир Гевко, голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів, представники Тернопільської ОДА, голови ОТГ, представники бізнесу та медіа.

Розвитку туризму в Україні довгий час не приділяли увагу. Наразі вже стартувала програма “Велика реставрація”, в межах якої в Україні планують створити “туристичні магніти” — з відреставрованими об’єктами та хорошою інфраструктурою навколо них. На Тернопільщині надзвичайно багато цікавих об’єктів – 34 замки та власний Національний парк «Замки Тернопілля», більшість з них потребують масштабної реставрації. Під час обговорення йшлося також про стан розвитку туристичної індустрії та ремонт доріг Тернопільщини, а також про маркетинг дестинацій.

“Давайте не забувати те, що пандемія коронавірусу дійсно негативно вплинула на туристичну галузь. 1,9 мільярда гривень за 2020 рік, понад 51 відсоток. Такі збитки від пандемії для туристичної сфери. Наше завдання – зробити так, щоб відновити прибутковість туристичної галузі. Адже це одна із найперспективніших сфер”, – зазначила заступниця Міністра культури та інформаційної політики.

Лариса Петасюк представила напрацювання Міністерства культури та інформаційної політики, зокрема, які увійшли до Концепції Державної цільової програми розвитку внутрішнього та в’їзного туризму «Мандруй Україною». ЇЇ розроблено з метою створення умов для розвитку внутрішнього та в’їзного туризму, посилення конкурентоспроможності України на світовому туристичному ринку.

Концепція передбачає аналіз конкурентоспроможності України у світі, на основі критеріїв міжнародного рейтингу конкурентоспроможності для подорожей та туризму (The Travel & Tourism Competitiveness Index). Досягнення визначених Концепцією цілей дозволить забезпечити підвищення індексу конкурентоспроможності України у сфері подорожей та туризму.

“Кожне десяте робоче місце у світі – у сфері туризму. Ми повинні адаптуватися до ситуації, яка зараз склалася, та працювати над створенням робочих місць, розвивати регіони та залучати якомога більше туристів”, – підкреслила Лариса Петасюк.

До уваги учасників заходу організатори представили успішні кейси розвитку туризму, а також поділилися планами на майбутнє.

Крім того, в рамках візиту на Тернопільщину та туру «Мандруй Україною» заступниця Міністра культури та інформаційної політики разом з представниками туристичної індустрії, народними депутатами, представниками Державного агентства розвитку туризму та журналістами відвідає замки Тернопілля.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора