Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«ЛЮТИЙ: ГРАНІ НЕЗЛАМНОСТІ»: у Києві відкрилась виставка до Дня Героїв Небесної Сотні та річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну

20 лютого до Дня Героїв Небесної Сотні та річниці широкомасштабної війни росії проти України в Галереї протестного мистецтва Музею Майдану відкрилася виставка «ЛЮТИЙ: ГРАНІ НЕЗЛАМНОСТІ». 

Переглянути фотоальбом

«Нещодавно ми були на пресконференції, де представили план відзначення Дня Героїв Небесної Сотні. Поділилися там думкою, що цілком можливо, оскільки лютий – це місяць незламності для українців, то дата обрана путіним для початку вторгнення у лютому 2022 року була обрана не випадково. Адже це своєрідний маркер для кремля стосовно нашої боротьби за свободу. Боротьба почалася у 2014 році, але не була завершена до кінця. Вона продовжилася вторгненням росіян. Вона продовжується у 2023 році. Плани кремля стосовно бліцкригів, як це було у Будапешті, Празі чи Кабулі, тут не мали успіху. Українське суспільство зробило свій вибір у 2014 році. Важливо про це говорити. Цей маркер свободи, наратив нашої боротьби за незалежність, розпочався з подвигу Героїв Небесної Сотні. Боротьба продовжується, зараз своє життя віддають наші військові. Я дякую всім військовим й усім організаторам виставки. Ми обов’язково переможемо», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Для українців лютий 2014 та 2022 років став символом незламності й боротьби народу за незалежність і європейське майбутнє України. Події, які відбувалися тоді навколо столиці України Києва, нерозривно пов’язані між собою. Небажання українців миритись із перетворенням країни на колонію росії переросли у протестний рух на майдані Незалежності.

Кінець лютого 2022 року став початком широкомасштабного російського вторгнення в Україну. Київ – серце Революції Гідності – став форпостом потужного опору окупантам. Битва за Київ обернула амбіційні плани московії захопити Київ за три дні у поразку росіян.

Основний акцент виставки – битва за Київ 2022 року. Це одна із головних подій опору окупантам. Ця битва завершилася блискучою перемогою Сил оборони України та цивільних українців, які підтримали своїх оборонців у тилу.

Місце проведення виставки: Галерея протестного мистецтва Музею Майдану, вул. Липська, 16, м. Київ. Вхід вільний.

Організатори: Центр досліджень воєнної історії Збройних сил України спільно з Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського і Національним музеєм Революції Гідності.

Вас може зацікавити

«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка про поєднання мистецтва та патріотизму

«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка про поєднання мистецтва та патріотизму

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»