Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Майбутнє планети у наших руках!»: в НБУ для дітей визначили переможців Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків 

Сьогодні, 23 квітня, у Національній бібліотеці України для дітей відбулася конференція, під час якої визначили переможців ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!». 

Мета конкурсу — привернути увагу до проблеми знищення природи України внаслідок війни, виховати у дітей дбайливе ставлення до навколишнього середовища та розкрити у їхній творчості прагнення до відновлення та збереження природних ресурсів у світі та в Україні. 

У конкурсі взяли участь 4579 учасників з усієї України віком 6-18 років. Із них — 23 переможці. Учасники подавали роботи за чотирма напрямами: «Вплив війни на природу України», «Природа у твоїй улюбленій книжці»,  «ЕКО-свідомість — запорука майбутнього», «Відновлення і збереження природи України». 

Обирали переможців члени журі, куди увійшли:

  • генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Горієнко;
  • Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Сеймур Мардалієв;
  • заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко;
  • головний спеціаліст відділу культурних послуг Департаменту креативних індустрій та культурних послуг Міністерства культури та інформаційної політики України Сергій Пальоха;
  • т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігор Зубович;
  • начальник Управління організаційної діяльності Державної екологічної інспекції Олександр Федоренко;
  • засновник БО «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», доктор політичних наук, професор Микола Томенко;
  • заступник голови Національної Спілки художників України з виставкової діяльності, директор Дирекції виставок Національної Спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України Ігор Волощук.

Учасники конференції обговорили ініціативи НБУ для дітей та організаторів-партнерів із промоції екологічних заходів,  розробили спільні концепції щодо формування екологічної компетентності дітей, а також окреслили плани щодо продовження конкурсу на наступний рік. 

Докладніше про переможців конкурсу можна дізнатися за посиланням

Вас може зацікавити

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік щодо фінансової підтримки регіональних медіа 

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв

Пріоритетні завдання у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури, — Ростислав Карандєєв