Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Масштабна діджиталізація сфери – один з пріоритетів МКІП, – Анастасія Бондар

14 травня в Києві відбувся фасилітований воркшоп за участі експертів галузі та представників стейкхолдерів як з державного, так і громадського сектору, який організувала ГО «Українська фундація безпекових студій». 

Ця організація реалізує грантовий проєкт «Цифрова культурна спадщина: формуючи цілісну державну політику» за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України», що фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

У воркшопі взяла участь заступниця Міністра культури та інформаційної політики України з питань цифрового розвитку. цифрових трансформацій і цифровізації Анастасії Бондар.

«Масштабна діджиталізація сфери – один з пріоритетів МКІП. Міністерство вже реалізує низку важливих проєктів з цифровізації спадщини та цифрової трансформації у сфері культури загалом. Наразі в розробці знаходиться відразу 6 електронних реєстрів. Ми вдячні всім нашим партнерам за допомогу в цьому питанні», – сказала вона.

Воркшоп складався з двох частин. Під час першої учасники обговорили поточну ситуацію з оцифруванням спадщини, зокрема успішні кейси. Також дискутували щодо аспектів, які потребують нормативного врегулювання та стандартизації. 

Друга частина фокусувалась на визначенні стратегічних кроків, до яких може вдатись держава для розв’язання проблемних питань у сфері оцифрування культурної спадщини України.

За результатами обговорень сформують набір практичних рекомендацій, які становитимуть основу дорожньої карти для всіх стейкхолдерів, які долучені до процесу оцифрування культурної спадщини України. 

Нагадаємо, одним із ключових етапів «Цифрова культурна спадщина: формуючи цілісну державну політику» є підготовка аналітичної доповіді, що має узагальнити поточну ситуацію з оцифровкою культурної спадщини, дати огляд міжнародного (передусім європейського) досвіду в цьому питанні та окреслити шляхи розв’язання виявлених проблем. 

Крім того, ця доповідь має показати зусилля держави та громадянського суспільства на шляху цифровізації культурної спадщини, вказавши на те, що ситуація розвивається і спирається на реальні успішні проєкти в обох секторах.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука