Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МЕДІА-ТОЛОКА у Києві: українські медійники, блогери та креативники обговорили можливості для розвитку

15 травня в «Coworking G.N.R.T.R» відбувся круглий стіл «Які є можливості розвитку для українських медійників, блогерів та креативних особистостей на шляху України до Перемоги та ЄС».

Переглянути альбом

«МКІП наразі працює над тим, аби зробити більш відкритими для українців програми підтримки ЄС «Креативна Європа». Український культурний фонд також роздає гранти громадським організаціям. Це наші дві ініціативи, з якими ви вже можете співпрацювати і з якими я закликаю вас мати справи. Вони ближчі до сфери комунікацій, до людей, до роботи з блогерами. Також це Центр стратегічних комунікацій, який ми створили в 2021 році, саме для того, аби мати інституцію, яка безпосередньо веде інформаційні кампанії з акцентом на протидію дезінформації. Вона за три роки, як на мене, має прекрасні результати. Друга ініціатива це національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр». Це якраз і про роботу з наративами, і розвінчування міфів. Тому з цим проєктом також закликаю співпрацювати.  До всього намагаємося бути відкритими в силу наших можливостей. Ми дуже цінуємо те, що ви робите. Це надзвичайно важлива робота – об’єднувати, підсилювати, давати можливості», – сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко. 

Всі активні медійники прагнуть розвиватись, обмінюватись досвідом та гуртуватись. Адже є безліч проблем, які поодинці не вирішити, а разом з’являється нова перспектива та синергія.

Так, подія зібрала понад 80 учасників. Серед них: медійники, блогери, журналісти, експерти, креативні особистості та представники органів державної влади, офіційних представництв та громадських організацій.

Ресурсні можливості підтримки та розвитку  для креативних особистостей і громадських організацій презентували: Міністерство культури та інформаційної політики України; ГО «Інтерньюз-Україна»; ГО ІСАР Єднання; Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні.

Організатори планують зробити такі зустрічі регулярними в різних містах України, налагодити онлайн-комунікацію та спільну реалізацію проєктів і благодійних ініціатив в рамках платформи «МЕДІА-ТОЛОКА».

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука