Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Медіаграмотність українців — важлива складова інформаційної безпеки держави, — Тарас Шевченко 

27 березня в Києві стартував Kyiv StratCom Forum 2024: як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє). Одну з дискусій організатори присвятили медіаграмотності як запоруці інформаційної безпеки держави.

«У нас є стратегія інформаційної безпеки, де визначено сім стратегічних цілей. Окремо від дезінформації та від стратегічних комунікацій, також існує окрема ціль — медіаграмотність. Раніше медіаграмотністю займались громадські організації і робили це чудово, але зараз це додає державної ваги», — розпочав дискусію заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко. 

Учасники панелі обговорили важливість об’єднання зусиль та системну роботу над медіаграмотністю українців, починаючи з раннього віку. 

«Першою чергою хочу подякувати Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки за організацію цього важливого заходу. Це чудова традиція та майданчик для діалогу, який дозволяє нам звірити годинники та подискувати про виклики та можливості, які перед нами стоять. Щодо розвитку медіаграмотності, я переконана, що основне — це синергія зусиль, тобто об‘єднання стейкхолдерів: держави, громадських організацій, бізнесу, партнерів з розвитку. На цьому ми як проєкт і робимо основний акцент», — підкреслила керівниця Національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» Ольга Кравченко.

Серед учасників обговорення: заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції (TBC) Тарас Шевченко; керівниця Національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» Ольга Кравченко; викладачка Київської школи економіки, народна депутатка України Інна Совсун; радниця Міністра освіти і науки України з питань комунікацій  Ілона Станкевич; керівниця портфоліо з Демократичного врядування, UNDP в Україні  Олена Урсу.

Нагадаємо, протягом двох днів Kyiv StratCom Forum 2024 його учасники обмінюватимуться інформацією про успішні та цікаві українські комунікаційні кейси. Крім того вони ділитимуться з західними партнерами досвідом за минулий період та стимулюватимуть їх створити єдиний «інформаційний фронт» протистояння російській пропаганді. Форум проводить Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України. 

Вас може зацікавити

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг

Держкомтелерадіо припинив розповсюдження інтернет-магазинами майже 700 найменувань російських книг