Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Міфи і таємниці останнього гетьмана України: з нагоди 150-річчя від дня народження Павла Скоропадського відбулася презентація книги

24 січня у Шевченківському національному заповіднику з нагоди 150-річчя від дня народження Павла Скоропадського відбулася презентація книги «Міфи і таємниці останнього гетьмана України» та творча зустріч із співавторами Павлом Гай-Нижником, доктором історичних наук, Миколою Томенком, громадським діячем, доктором політичних наук, та Ігорем Степуріним, директором видавництва «Саміт-книга».

Переглянути фотоальбом

«Міфи і таємниці останнього гетьмана України» — науково-популярне видання, присвячене життю і діяльності останнього гетьмана України Павла Скоропадського та огляду головних історичних здобутків і уроків доби Української Держави (29 квітня — 14 грудня 1918 рр.). У книзі вміщено фрагменти спогадів, статей та інтерв’ю самого Скоропадського і його доньок Єлизавети та Олени.

У конференц-залі Заповідника зібралися вчителі та учні Степанецького ліцею, громадськість міста та поціновувачі історії, адже тема презентованої книги розгортає сторінки історії України не лише за часів правління Павла Скоропадського, а й різних періодів існування держави в цілому. Піднімалися також теми українізації, мови, медіа-відповідальності, соціальних мереж, національної бібліотеки.

Видання допоможе читачам відкрити для себе таємниці й спростувати чимало міфів про добу Української Держави на чолі з останнім гетьманом. Видана книга у 2023 році.

На згадку про цю зустріч учасники заходу отримали цінні подарунки — добірку книг для шкільної бібліотеки від Миколи Томенка та Ігоря Степуріна, а також календарі з мистецькими роботами відомих українських художників на 2024 рік від Заповідника.

Вас може зацікавити

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників у Херсоні

У Києві відбулась прем’єра документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників у Херсоні