Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Міністерство культури Люксембургу виділило 1,3 мільйона гривень для підтримки українських митців

Міністерство культури Люксембургу виділило 1,3 мільйона гривень для підтримки українських митців. Партнером ініціативи виступив Український культурний фонд. Про це повідомили Сем Тансон, Міністерка культури Великого Герцогства Люксембург, та Владислав Берковський, Виконавчий директор Українського культурного фонду, за результатами засідань робочої групи.

«Після низки зустрічей у Брюсселі з Міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком, Люксембург розпочав співпрацю з Українським культурним фондом, яка спрямована на підтримку та заохочення митців і творчих професіоналів в Україні. Ця діяльність є важливою для підтримки української ідентичності та культури, а також свободи художнього вираження як фундаментальної європейської цінності. У наданні такої підтримки Український культурний фонд зарекомендував себе як ефективна та прозора інституція. Під час засідань робочої групи ми досягли домовленості щодо механізму розподілу та надання фінансування, який нас цілком задовольняє, і ми сподіваємося на плідну співпрацю», – сказала Сем Тансон, Міністерка культури Люксембургу.

«Це результат нашої системної роботи з нашими люксембурзькими колегами. Підтримка незалежних митців залишається нашим пріоритетом. Через війну внутрішнього фінансування недостатньо. Тому я на кожній зустрічі з нашими міжнародними партнерами наголошую на тому, що підтримка наших культурних діячів всередині країни для нас надважлива та цінна. Виділені кошти будуть спрямовані на підтримку індивідуальних митців в межах грантової програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності». Дякую Сем Тансон, Міністерці культури Великого Герцогства Люксембург», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Фінансування стипендіатів відбуватиметься відповідно до рейтингового реєстру за ЛОТом 2 програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності». Етап переговорних процедур та підписання договорів із переможцями триватиме до 15 травня включно.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України