Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

Міжнародне партнерство за інформацію та демократію (PARTNERSHIP FOR INFORMATION AND DEMOCRACY) спрямовує свої зусилля  на розробку системних заходів для протидії інформаційному хаосу та впровадження демократичних гарантій у глобальному просторі інформації та комунікації. Приєднання України до цього Партнерства є важливим кроком на шляху до зміцнення демократичних цінностей та принципів в Україні.

«Україна рада приєднатися до міжнародного Партнерства з інформації та демократії, таким чином сприяючи разом з іншими країнами встановленню демократичного регулювання глобального інформаційного та комунікаційного середовища», – зазначив т.в.о міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Партнерство ґрунтується на Декларації про інформацію та демократію та ініційоване Репортерами без кордонів. Після  започаткування у 2019 році на Генеральній Асамблеї ООН, до Партнерства долучилися 52 країни, серед яких 25 держав-членів ЄС, Бразилія, Сполучені Штати, Південна Африка та Південна Корея.

Держави-члени визначають інформаційний та комунікаційний простір як спільний  суспільний  здобуток та зобов’язані вживати заходів для його збереження. Щорічні Саміти за інформацію та демократію об’єднують міністрів держав-підписантів. Четвертий саміт запланований на вересень 2024 року на полях Генеральної Асамблеї ООН.

Вас може зацікавити

Україна та Норвегія посилюватимуть співпрацю у сфері культури та медіа

Україна та Норвегія посилюватимуть співпрацю у сфері культури та медіа

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА