Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП долучиться до просвітницької інформаційної кампанії з безпеки дорожнього руху

Заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко взяв участь в експертній дискусії на тему: «Безпека дорожнього руху: перемоги та нові виклики в умовах війни», яка вчора відбулася в Укрінформі. 

 
Під час заходу Тарас Шевченко наголосив на важливості інформаційних кампаній для таких проєктів.
 
«Інформаційні кампанії є частиною державної стратегії у сфері безпеки дорожнього руху. Тож ми зі свого боку готові до них долучатися, спільно напрацьовувати, надавати як моральну, так і потенційно матеріальну підтримку. Найкраще, до прикладу, спрацьовують кампанії, які робляться в партнерстві різних гравців, у тому числі громадянського суспільства та держави», – зазначив заступник Міністра.
 
Водночас за його словами, безпека дорожнього руху – це питання відповідальності. Тож вона лежить на всіх учасниках руху: і на пішоходах, і на водіях. 
 
За 10 місяців цього року сталося 14 тис. 622 ДТП із постраждалими. За цей час на дорогах загинула 2 тис. 161 особа, а 18 тис. 261 – травмувалася. Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час експертної дискусії на тему: «Безпека дорожнього руху: перемоги та нові виклики в умовах війни» в Укрінформі. 
 
При цьому він наголосив, що офіційна статистика відомства може не відображати дійсну ситуацію на дорогах, оскільки чимало ДТП не оформлюються або оформлюються за європротоколом.
 
Утім, вже протягом останніх шести років таку ситуацію на дорогах намагається змінити Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) у межах кампанії «За безпечні дороги», спрямованої на зменшення травматизму і смертності на дорогах. 
 
«На жаль, попри війну, велику кількість життів забирають звичайні аварії на дорогах. При цьому швидкість залишається «вбивцею» №1 на українських дорогах. Відтак умовах війни, коли ми щодня втрачаємо людей через зброю, неприпустимо щоденно втрачати 10 життів на дорогах. Водночас, мобільність стала базовою потребою для виживання всієї країни», – сказала  координаторка кампанії під час круглого столу. 
 
Відтак під час дискусії спікери обговорили впровадження візії нульової смертності на українських дорогах та шляхи до її досягнення. Окрім того, йшлося й про нові виклики на дорогах в умовах повномасштабної війни. 
 
Довідково. Кампанію «За безпечні дороги» ініціював Центр демократії та верховенства права у партнерстві з ГО «Vision Zero» та U-Cycle (Асоціація велосипедистів Києва) у листопаді 2016 року. Вже 6 років ЦЕДЕМ спільно з партнерами працюють над зменшенням кількості загиблих та травмованих на дорогах України.

Вас може зацікавити

Вперше щодо України КВС чітко і недвозначно офіційно сформулював причини загроз для культурної спадщини – «повномасштабне вторгнення рф»

Вперше щодо України КВС чітко і недвозначно офіційно сформулював причини загроз для культурної спадщини – «повномасштабне вторгнення рф»

Бойківська писанка, львівське дзвонарство, культура приготування «засипаної капусти», «городоцький шов» відтепер у Нацпереліку нематеріальної культурної спадщини

Бойківська писанка, львівське дзвонарство, культура приготування «засипаної капусти», «городоцький шов» відтепер у Нацпереліку нематеріальної культурної спадщини