Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Експерти обговорили доцільність та особливості затвердження великого Державного герба України

29 жовтня 2020 року в рамках всебічного суспільного обговорення в прес-центрі УНІА “Укрінформ” відбулась експертна дискусія на тему “Чи потрібен Україні великий Державний герб?”.

Захід модерував голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

“Органи виконавчої влади отримали численні повідомлення від громадян щодо затвердження великого Державного герба. Більшість таких звернень містять заклики не приймати жодних новел і зберегти діючі державні символи, однак ми тішимося, що конкурс спричинив такий інтерес і жваве обговорення Конституції України, історії держави, її символів та загалом української геральдичної традиції”, – зазначив він.

Голова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти Галина Григоренко розповіла, що на сьогодні організаційний комітет отримав 40 ескізів великого Державного герба, які відповідають програмі та вимогам конкурсу.

Експерти підкреслили необхідність ексклюзивного використання великого Державного герба вищими органами державної влади після його затвердження, щоб не створювати додаткових незручностей для населення.

Участь у дискусії взяли військовий історик, голова ГО «Центр мілітарної історії» Василь Павлов, доктор історичних наук, заступник директора НДІУ МОН України Павло Гай-Нижник, заслужений художник України, доцент кафедри ВПІ НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» Олексій Руденко, історик, публіцист, редактор програм «UA: Суспільне мовлення» та співзасновник проекту «Історична правда» Олексій Руденко.

Нагадаємо, що 1 жовтня 2020 року стартував загальнонаціональний конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України.

Паралельно з цим Міністерство культури та інформаційної політики оголосило про початок суспільного обговорення того, яким має бути ескіз великого Державного герба. Долучитися до обговорення запрошено заклади вищої освіти, академічну та мистецьку спільноти, ЗМІ та всіх небайдужих громадян.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора