Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Маріїнський палац відкривається для екскурсій з 4 вересня

Церемоніальна резиденція Президента України, яка розміщується в Маріїнському палаці, стане доступною для екскурсій з 4 вересня 2020 року.

“Нарешті, за дорученням Президента, МКІП спільно з Офісом Президента підготувало відкриття резиденції. Екскурсійна програма розроблена, картини передано”, – зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Відвідати палац можна буде у п’ятницю, суботу та неділю, з 10:00 до 17:00.

Для цього необхідно попередньо забронювати дату та час свого візиту на сайті http://m-palace.com.ua, а безпосередньо перед початком екскурсії – купити квиток. Екскурсія триватиме 45 хвилин.

Вартість квитка становить 150 грн. Для пільгових категорій громадян – 75 грн. Безкоштовними екскурсії будуть для дітей до 7 років.

Щочетверга доступ до палацу матимуть лише організовані групи школярів. Для них буде передбачатися особлива програма екскурсії з урахуванням їхнього віку, класу та специфіки історичного періоду, який вони вивчають.

Під час екскурсії палацом можна буде ознайомитися з експозицією картин та подарунків президентів України, церемоніальною залою, залою для переговорів.

Палац є визначною пам’яткою палацової архітектури стилю бароко та внесений до реєстру пам’яток національного культурного надбання.

Вас може зацікавити

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію