Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП надає для розгляду проект рекомендацій з використання бази геоданих науково-проектної документації у сфері охорони культурної спадщини

Постановою Кабінет Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1476 визначено формат електронного документа науково-проектної документації у сфері охорони культурної спадщини. Установлено, що науково-проектна документація у сфері охорони культурної спадщини розробляється у формі електронного документа, що створюється у вигляді пакета файлів, який зокрема містить базу геоданих у форматі File Geodatabase (GDB) або GeoPackage (GPKG)

та в яких міститься повний набір просторових даних і метаданих документації (База геоданих науково-проектної документації у сфері охорони культурної спадщини) згідно із структурою, що визначається Міністерством культури та інформаційної політики.

Відповідно до пункту 2 зазначеної постанови Наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 31 серпня 2023 р. №455, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 15 вересня 2023 р. за № 1634/40690, було затверджено структуру Бази геоданих документації у сфері охорони культурної спадщини.

Враховуюче викладене, розроблено проект рекомендацій з використання бази геоданих науково-проектної документації у сфері охорони культурної спадщини, шаблон бази даних у форматі  geopackage (template.gpkg) та файл проекту (template.qgs) до неї, а також проект інструкції користувача базою даних geopackage у середовищі ГІС QGIS.

Вас може зацікавити

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

МКІП розпочав відбір проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини

МКІП розпочав відбір проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини