Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Новини бюджету для культури

Світлана Фоменко, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики, висловлює особливу вдячність представникам культурної спільноти та комітету гуманітарної та інформаційної політики, які долучилися та допомогли МКІП зберегти видатки на культурний сектор. Забезпечено функціонування УКФ, збережено програми УІК щодо підтримки української книговидавничої галузі, підтримку отримали, зокрема українські театри і сфера кіноіндустрії.

У зміненому бюджеті маємо такі попередні цифри:

  • міністерство культури та інформаційної політики України – загалом близько 7, 8 млрд грн;
  • зокрема на фінансову підтримку національних театрів – 1, 27 млрд грн;
  • на забезпечення функціонування Українського культурного фонду, у тому числі здійснення Фондом заходів з підтримки проектів, – 250, 8 млн грн;
  • на забезпечення діяльності Українського інституту книги, підтримка книговидавничої справи та популяризація української літератури у світі – 50,1 млн грн;
  • на Державне агентство України з питань кіно – 463, 5 млн грн;
  • на Державний комітет телебачення і радіомовлення України – 1, 6 млрд грн, зокрема на підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України 1,53 млрд грн.

МКІП дякує усім небайдужим представникам культурної спільноти, які активно відстояли громадянську позицію та долучились до підтримки сфери, а також культурним інституціям, які миттєво відреагували на ситуацію, яка призвела б до кризи у сфері культури.

Ми всі розуміємо ситуацію, яка склалася в країні та сподіваємось, що після завершення карантину ми зможемо повністю відновити видатки на сферу культури та інформаційної політики.

 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука