Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП підтримуватиме ініціативи Посольства Киргизької Республіки в Україні щодо культурного обміну, — Ростислав Карандєєв

8 лютого відбулася зустріч т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва з Надзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні Ідрісом Кадиркуловим та радником Посольства Киргизької Республіки в Україні Есеном Аксамаєвим.

Переглянути фотоальбом 

Ростислав Карандєєв висловив подяку за ініціативу Посольства Киргизької Республіки в Україні щодо відновлення співпраці у сфері культури.

«Культура Киргизстану — це культура світу, так само, як і українська культура. Ми повинні забезпечити доступ для наших громадян до культурної спадщини, яка цікава та важлива для обох наших країн», — наголосив він.

Своєю чергою, Ідріс Кадиркулов розповів про заходи, які планує Посольство з нагоди відзначення 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Крім того, Посол поділився реалізованими та запланованими досягненнями на шляху зміцнення співпраці обох країн в культурній сфері. Зокрема, за підтримки Посольства було надруковано твори киргизького письменника-гуманіста Чингіза Айтматова українською мовою. Також було знято кінострічки, які планується перекласти українською мовою. 

Ростислав Карандєєв високо оцінив ініціативи, запропоновані Посольством Киргизької Республіки в Україні, та підкреслив важливість національно-патріотичного виховання та формування стійкої ідентичності у громадян обох країн.

«Ми виключаємо російський продукт в українському культурному просторі. Також важливо мінімізувати його у світі, адже росія використовує свою культуру як один зі шляхів розповсюдження пропаганди», — підсумував т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв