Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП посилює роботу в напрямку поновлення бібліотечних фондів, знищених окупантами

Про це заявив тимчасовий виконувач обовʼязків очільника Міністерства культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв під час інтервʼю виданню «Телеграф»

«Ворог не вивозив українські книжки, він їх просто спалював чи нищив у інші способи. Тому величезний виклик – поновити бібліотечні колекції та фонди, які були на окупованих територіях. Вже зараз ми – представники центральної та місцевої влади – здійснюємо заходи щодо накопичення певних книжкових фондів. Наприклад, Маріупольська міська рада визначила такий хаб у Дніпрі. Там відбувається накопичення літератури. Для Донецького регіону таким хабом є Краматорськ. Ми координуємо цю діяльність, направляючи туди книжки з Києва від наших національних бібліотечних установ», – повідомив Ростислав Карандєєв

Наразі МКІП посилюватиме роботу, аби поновити бібліотечні фонди, знищені росіянами. Так, у Міністерстві запрацює потужний підрозділ – Департамент відновлення та культурної реінтеграції деокупованих територій. 

«Ми сподіваємося, що залучимо на цей напрям додаткових фахівців, глибоко вмотивованих в бажанні відновити культурну діяльність на звільнених територіях. У поєднанні з необхідним ресурсом, це дасть нам можливість бути готовими. І, коли українська армія поверне окуповані сьогодні території, спрямувати туди фахівців. Вони б відновили діяльність бібліотек, клубів, музейних установ, і приїхали б туди не з порожніми руками, а принаймні з бібліотечними фондами», – сказав Ростислав Карандєєв. 

Вас може зацікавити

«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка про поєднання мистецтва та патріотизму

«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка про поєднання мистецтва та патріотизму

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»