Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП працює над цифровою доступністю сайтів українських театрів

Сьогодні, 19 квітня, у межах комунікативних заходів щодо політики безбар’єрності та недискримінації Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством з питань мистецтв та мистецької освіти й UNDP в Україні провели вебінар «Забезпечення цифрової доступності сайтів театрів».

Всі сайти театрів мають відповідати стандартам у цій сфері, а всі цифрові сервіси доступними для всіх охочих. Вебдоступність – це не лише про безперешкодність користування сайтами для людей з інвалідністю, а й про доступність ресурсів для всіх, зокрема, для старших людей. 

Учасників привітали: начальник відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Леся Хемраєва, директор департаменту мистецтв МКІП Євген Лавро, в. о. Голови Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти Ольга Россошанська, спеціалістка з розробки політик «Проєкту підтримки Дія», UNDP в Україні Оксана Гречко.

«Сайти театрів, як і всі українські цифрові ресурси, мають бути інклюзивними та доступними для всіх громадян без винятку. Тому важливо постійно працювати над їх удосконаленням», – сказала начальниця відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я Міністерства культури та інформаційної політики України Леся Хемраєва.

Консультант з вимог цифрової доступності, UNDP в Україні Дмитро Попов розповів про вимоги до вебсайтів театрів з урахуванням їх доступності. Він також зробив огляд кількох вебсайтів театрів щодо відповідності функціональним вимогам.

Модератором події виступила головний спеціаліст відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Марія Мельник.

Вас може зацікавити

У Києві пройшов круглий стіл «Рашизм — розпізнати, зупинити, засудити»

У Києві пройшов круглий стіл «Рашизм — розпізнати, зупинити, засудити»

У Сеулі відкрилась виставка українських дитячих малюнків про надію під час війни

У Сеулі відкрилась виставка українських дитячих малюнків про надію під час війни