Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП презентувало план заходів щодо впровадження стратегії безбар’єрності

Днями відбулося перше засідання Ради безбар`єрності під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та першої леді Олени Зеленської. У засіданні взяв участь Перший заступник Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Безбар’єрність стає новою суспільною нормою. Зміни, які ініційовані на Раді безбар’єрності, стосуються не лише людей, котрі змушені стикатися з різними бар’єрами у своєму житті. Ці зміни насамперед про те, якою країною ми прагнемо бути. Країною, де кожен має рівні права та можливості. Країною без бар’єрів», – зазначила Олена Зеленська, яка ініціювала створення Ради Безбар’єрності.

У межах засідання кожне міністерство презентувало свої ініціативи до Плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки.

Серед цілей Міністерства культури та інформаційної політики на наступні два роки:

  • субтитрування або переклад на жестову мову, що буде забезпечено всіма телерадіоорганізаціями (незалежно від форми власності та підпорядкування) в офіційних повідомленнях, кіно-, відеофільмах, передачах та програмах. Альтернативний формат супроводу буде застосований в закладах культури;
  • аудіодескрипція (тифлокоментування), титрування та переклад українською жестовою мовою – в медіапродукції, кінематографічних творах тощо через унормування порядку та механізмів стимулювання;
  • забезпечення доступом до мережі Інтернет із швидкістю не менше 100 Мбіт/с: 100 % – мистецьких шкіл; 45 % – бібліотек; 30 % – клубних закладів;
  • передача 800 комплектів комп’ютерної техніки до бібліотек;
  • видання та доставка до шкільних бібліотек 20 тисяч книжок щодо популяризації ідей безбар’єрності;
  • проведення у 2022 році навчання для 500 працівників державних та комунальних закладів культури щодо політики безбар’єрності та недискримінації.

На наступному засіданні Ради, яке відбудеться у липні, міністерства представлять доопрацьований проект Плану заходів із пропозиціями та визначеною фінансовою частиною. Також на засіданні мають бути затверджені ключові індикатори виконання Плану заходів.

Довідково:

Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні була розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента України від 3 грудня 2020 року «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні».

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України