Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП  протягом останнього року виграло близько 90% судових справ, зокрема й щодо захисту культурної спадщини

29 липня вийшло велике інтерв’ю Укрінформу т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва.

«96 судових справ виграло МКІП за останній рік, це 89% судових процесів, які відбуваються за участі Міністерства. Одне з таких рішень – стосовно демонтажу так званої каплички-МАФу на території Національного музею історії України. Того потворного об’єкта вже там немає», – розповів Ростислав Карандєєв.

Він нагадав, що таке рішення суду було ухвалене давно, але штучні процедури і зволікання не давали можливості виконати це рішення.

«Наша принципова позиція дала можливість звільнити історичне місце від такого злочинного осередку, яким був МАФ УПЦ Московського патріархату, встановлений у порушення законодавства і який ніс не українські національні наративи у такому святому місці», – зауважив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, у Києві 17 травня демонтували будівлю, яку всупереч законодавству самочинно звела релігійна громада УПЦ МП на території Національного музею історії України в буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра».

Вас може зацікавити

Засипана капуста відтепер нематеріальна культурна спадщина України

Засипана капуста відтепер нематеріальна культурна спадщина України

МКІП затвердило стандарт початкової музичної освіти, за яким будуть працювати музичні ліцеї

МКІП затвердило стандарт початкової музичної освіти, за яким будуть працювати музичні ліцеї