Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Пройшов IV щорічний міжнародний форум “Креативна Україна”

19-20 листопада 2020 року відбувся IV щорічний міжнародний форум “Креативна Україна”, присвячений обговоренню оптимальних шляхів підтримки розвитку креативної економіки держави.

“Креативна економіка має стати пріоритетом стратегічного розвитку України, для цього в нас є талановиті люди, унікальний культурний ресурс, у нас є спадщина. Зараз креативні індустрії нагадують фенікса, що постає з попелу, постає оновленим, молодим, сильним, адаптованим до нового життя, до нової реальності. А держава зробить усе, аби ця реальність для креативних індустрій була комфортною, а умови максимально сприятливими”, – зазначив у своєму зверненні до учасників форуму Президент України Володимир Зеленський.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час форуму підкреслив, що одне з головних завдань – визнання ваги креативних підприємців та інвестиції у креативні індустрії. 

“До чого призвів карантин, якщо ми говоримо про креативну економіку? Втрати – 3 млрд  доларів, це 2% ВВП, і ще 300 тисяч робочих місць. Якщо ми будемо продовжувати в той самий спосіб, нас чекає перспектива не дуже втішна: 10% втрати ВВП або одна третина людей, які втратять роботу”, – додав він.

Тому, за словами Міністра, дуже важливо зараз згуртуватися навколо створення та розбудови екосистеми креативного підприємництва.

В перший день форуму відбулися модульні дискусії про важливість інвестицій в культуру (за участі українських та європейських урядовців) та про спроможності креативних індустрій в новій реальності (за участі професора Стенфордського університету Френсіса Фукуями та українських науковців-філософів), а також п’ять секторальних модулів – про кіно, моду, Спілки креативної індустрії SPOM, «Дім Європи» (Частина 1) та «Український культурний фонд» (Частина 1).

У другий день відбулися три модульні дискусії, присвячені “Великій реставрації”, розвитку медіасфери та створенню соціально вагомого контенту, та серія секторальних модулів за участі представників державних інституцій, діячів креативних індустрій, засновників та керівників провідних українських бізнесів, що працюють у креативному секторі економіки (Книжкова екосистема у часи змін: дослідження і рішення, «Концертна індустрія», «Інтелектуальна власність та креативні індустрії», «Дім Європи» (Частина 2) та Український культурний фонд» (Частина 2).

Також в рамках форуму виступили з лекціями професор культурної економіки у Міланському університеті IULM та старший дослідник у metaLAB Гарвард П’єр Луїджі Сакко та викладач Стенфордської вищої школи бізнесу Біл Ґутентаґ.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України