Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП разом з партнерами провело цикл роз’яснювальних заходів про безбар‘єрність для публічних бібліотек

20 грудня  відбувся завершальний вебінар із циклу заходів для працівників бібліотечної сфери щодо політики безбар’єрності та недискримінації. Такі заходи цьогоріч протягом листопада-грудня проводили Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого та іншими партнерами.

До роботи вебінару «Безбар‘єрність у публічних бібліотеках України: визначення стану та планування необхідних змін» долучилися фахівці Міністерства культури та інформаційної політики України Катерина Орлюк, начальник відділу соціокультурного розвитку регіонів Управління соціокультурного розвитку та Леся Хемраєва, начальник  відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я. Вони наголосили на важливості проведення роз’яснювальної роботи, адже це сприятиме напрацюванню ефективних напрямів реалізації державної політики у сфері безбар’єрності та забезпечення доступності бібліотечних закладів. 

Учасникам представили Методичне забезпечення реалізації заходів із досягнення безбар’єрності в публічних бібліотеках. Його підготували фахівці НБУ ім. Ярослава Мудрого. Видання буде доступне для широкого загалу на сайті бібліотеки.

Крім того, директорка Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки Надія Тітова висвітлила проєкт «Цифрова безбар’єрність у публічних бібліотеках Дніпропетровщини». Він стартував на регіональному рівні у квітні 2023 року. 

Цикл комунікативних заходів щодо політики безбар’єрності та недискримінації буде продовжено наступного року.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону