Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП розпочинає роботу над Стратегією розвитку української культури до 2030 року та запрошує долучитись всіх небайдужих

Міністерство культури та інформаційної політики України розпочинає роботу над формуванням нової Стратегії розвитку української культури. Вона стане документом середньострокового планування політики, міститиме ґрунтовний аналіз сучасного стану справ, а також буде визначати стратегічні цілі, пріоритети, напрями дій та завдання держави у сфері культурної політики на період до 2030 роки. Таке завдання для МКІП визначене Законом України «Про культуру». 

Стратегія розвитку української культури увійде до довгострокової загальної візії розбудови держави, виходячи з необхідності відновлення спроможності культурної сфери в умовах безперервних викликів і загроз, переосмислення підходів до культурної політики як до одного з основних факторів  безпеки, формування стійкості та єдності суспільства, а також повоєнної відбудови, ліквідації негативних явищ демографічного характеру, відновлення привабливості регіонів, повернення в Україну громадян, які внаслідок війни опинилися поза її межами тощо.

Пропонуємо долучитися до розробки Стратегії експертам у галузі культури, дослідникам та науковцям – усім, кому небайдуже, яким буде майбутнє української культури.

Пропозиції до проєкту Стратегії розвитку української культури просимо надсилати на електронну адресу МКІП України  [email protected] 

Вас може зацікавити

Держкомтелерадіо приймає заявки на здобуття премії імені Максима Рильського за 2024 рік

Держкомтелерадіо приймає заявки на здобуття премії імені Максима Рильського за 2024 рік

Україна створює національну та регіональні команди зі швидкого реагування та захисту культури

Україна створює національну та регіональні команди зі швидкого реагування та захисту культури