Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП розширило перелік проєктів, що будуть реалізовані в рамках програми “Велика Реставрація” в 2021 році

Міністерство культури та інформаційної політики України розширило перелік проєктів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, у тому числі замків, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексів, що будуть реалізовані в 2021 році в рамках програми “Велика Реставрація” у межах президентської програми “Велике будівництво”.

У зв’язку із надходженням додаткового фінансування для реалізації програми «Велика Реставрація» до переліку було додано 7 проєктів, що вже були попередньо відрейтинговані та які будуть реалізовані в поточному році. 

Оновлений перелік проєктів, рекомендований експертною групою, був визначений з урахуванням таких критеріїв: об’єкт на якому реалізовуватимуться проєкти робіт є об’єктом державної форми власності в сфері управління МКІП; для проведення фактичних робіт розроблена проєктно-кошторисна документація з експертним звітом; проведені всі тендерні процедури по відбору підрядника та отримана відповідна дозвільна документація ДАБІ (в окремих випадках); здатність замовником робіт освоїти заявлене фінансування в поточному році.

““Велика Реставрація” – безпрецедентна програма, яка не просто сприяє підвищенню туристичних потоків в Україні, а й зберігає нашу спадщину та історію. Чудово, що наші пам’ятки буквально переживатимуть відродження, і що їх стає все більше”, – прокоментував Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Перелік проєктів, що додаються до реалізації в 2021 році в межах програми «Велика Реставрація»: 

 

Найменування робіт і заходів

 Назва об’єкта культурного призначення, на якому будуть реалізовані проекти

 Місце реалізації проекту

Ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятці архітектури національного значення – Трапезна ХVIII ст. на вул. Володимирській, 24 в Шевченківському районі м. Києва (1 етап)

Пам’ятка архітектури національного значення – Трапезна ХVIII ст.

Національний заповідник “Софія Київська” м. Київ вул. Володимирська, 24

“Реставрація з пристосуванням пам’ятки архітектури національного значення “Башта Івана Кушника (корпус № 88), (охоронний № 4/16) Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника по вул. Івана Мазепи, 21 (Лаврська, 9) у м. Києві”

Пам’ятка архітектури національного значення Башта Івана Кушника  (охоронний          № 4/16)

Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” вул. Лаврська, 15, Печерський район, м. Києва

“Реставрація та пристосування пам’ятки архітектури місцевого значення “Бібліотека митрополита Флавіана” (охоронний №893/14-Кв, корпус № 5) по вул. Лаврська, 9 у Печерському районі м. Києва”

Пам’ятка архітектури місцевого значення “Бібліотека митрополита Флавіана” (охоронний №893/14-Кв)

Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” вул. Лаврська, 15, Печерський район, м. Києва

Реставрація ділянки № 1 (від Башти Кушника до Південної башти ) пам’ятки архітектури національного значення «Монастирські мури» (корпус № 92, охоронний № 4/14), Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника по вул. Лаврська, 15 у м. Києві

 Пам’ятка архітектури національного значення «Монастирські мури» (охоронний № 4/14)

Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” вул. Лаврська, 15, Печерський район, м. Києва

Реставрація фасадів пам’ятки архітектури національного значення-костелу Святого Миколая (охоронний № 902/1)

Пам’ятки архітектури національного значення-костелу Святого Миколая (охоронний          № 902/1)

Національний будинок органної та камерної музики України

Реставрація Громадської будівлі Ратуша, пам’ятки архітектури національного значення (охороний № 638) пл. Ринок, 1, м. Бережани, Тернопільська область

Громадська будівля Ратуша, пам’ятки архітектури національного значення (охороний № 638)

Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережани

Ремонт (реставраційний) адміністративного будинку, пам’ятки архітектури місцевого значення (охоронний № 78-ТР), по вул. Шевченка, 1 в м. Бережани Тернопільської області

Адміністративний будинок, пам’ятка архітектури місцевого значення (охоронний № 78-ТР)

Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережани

Наказ МКІП від 11.08.2021 № 639 “Про внесення змін до наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 18 травня 2021 року № 337” 

Про «Велику Реставрацію» 

«Велика Реставрація» – це програма з відновлення пам’яток культурної спадщини в усіх регіонах України. 

У межах президентської програми «Велике будівництво» проєкт «Велика Реставрація» передбачає роботи з реставрації, консервації, ремонту на об’єктах культурного значення та пам’ятках культурної спадщини, у тому числі замках, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексах. 

Програма «Велика Реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та допоможе перетворити об’єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, а також перетворити об’єкти на туристичні магніти та покращити умови для виховання майбутньої мистецької еліти. 

Реалізацію та координацію програми «Велика Реставрація» здійснює  Міністерство культури та інформаційної політики України.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України