Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Світлана Фоменко взяла участь у онлайн-засіданні Комітету Ради Європи

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Світлана Фоменко 30 червня взяла участь у онлайн-засіданні Комітету Ради Європи з питань культури, спадщини та ландшафту (CDCPP).

У ході засідання членам Комітету, у тому числі Україні, було запропоновано приєднатися до ініціативи Комітету щодо Внеску до відзначення 70-річчя Європейської конвенції з прав людини, долучившись до опрацювання «Маніфесту щодо мистецтва, культури, культурної спадщини та свободи самовираження в цифрову еру» та Концепції Ради Європи Цифрова # виставка (digital #exhibition “Free to Create, Create to be Free”), яка презентуватиме твори мистецтва країн-членів Ради Європи для промоції ідеї свободи творчого самовираження.

Під час засідання Світлана Фоменко зазначила, що МКІП вже працює над колекцією кращих практик, історій успіху та інноваційних рішень, які застосовують у своїй роботі заклади культури та мистецтва під час карантину, пов’язаного з пандемією COVID-19. Ця добірка буде передана до Секретаріату Комітету для підготовки онлайн-довідника та друкованого видання “Culture in times of Covid-19, or how we discovered we cannot live without culture and creativity” (Культура в часи COVID-19, або Як ми дізналися, що неможливо жити без культури і креативності).

МКІП звертається з пропозицією долучитися до формування такої колекції! Надсилайте коротку інформацію за можливості англійською мовою (можна додати фото- або відеоматеріали невеликого обсягу) щодо цікавих прикладів роботи закладів культури під час дії карантинних обмежень на адресу [email protected].

Вас може зацікавити

«Межигір’я» у новому форматі вперше відкрили для відвідувачів 

«Межигір’я» у новому форматі вперше відкрили для відвідувачів 

Вільнюське самоврядування перерахувало 300 тисяч євро на будівництво сховища в театрі імені Тараса Шевченка у Дніпрі

Вільнюське самоврядування перерахувало 300 тисяч євро на будівництво сховища в театрі імені Тараса Шевченка у Дніпрі