Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

Сьогодні, 29 квітня, Міністерство культури та інформаційної політики підписало меморандум із Державною організацією «Український національний офіс  інтелектуальної власності та інновацій» (ІР-офіс). Сторони спрямують спільні зусилля на охорону культурної спадщини України та розвиток креативних і культурних індустрій. 

Переглянути фотоальбом

Документ підписали т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв та директорка ІР-офісу Олена Орлюк. Меморандум передбачає спільну розробку рекомендацій щодо дотримання прав інтелектуальної власності в культурних і креативних індустріях України, проведення заходів у сфері охорони культурної спадщини України, зокрема оцифрування музейних обʼєктів, а також щодо розвитку креативних і культурних індустрій та налагодження міжнародної співпраці.

Ростислав Карандєєв під час зустрічі підкреслив, що викликом наразі є монетизація культурних послуг в Україні.  

«Необхідно розуміти, з чого сьогодні формується  вартість культурних послуг, де ми можемо її активізувати, де зменшити. Водночас ми зацікавлені в тому, щоб творча складова під час виробництва тих чи інших товарів загального економічного призначення також зросла», — сказав він. 

Зі свого боку, Олена Орлюк зазначила, що робота із МКІП зосередиться на кількох напрямках: створенні кейсів та роз’яснень для креаторів щодо дотримання авторських та суміжних прав, популяризації сфери інтелектуальної власності, вихід українських авторів на європейські ринки, спільні проєкти у галузі культурної спадщини. 

Вас може зацікавити

Масштабна діджиталізація сфери – один з пріоритетів МКІП, – Анастасія Бондар

Масштабна діджиталізація сфери – один з пріоритетів МКІП, – Анастасія Бондар

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»