Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП та Міністерство культури Чеської Республіки запустили проєкт з оцифрування з метою збереження української культури

21 листопада Міністерство культури Чеської Республіки спільно з Міністерство культури та інформаційної політики України презентувало запуск проєкту «Мобільний центр оцифрування» як важливий внесок у підтримку та збереження української культури. Учасниками заходу стали: Міністр культури Чеської Республіки Мартін Бакса, представники комітету ICOM та чеських культурних інституцій. 

Анастасія Бондар, заступниця Міністра культури та інформаційної політики, долучилася до заходу онлайн і висловила подяку від імені МКІП усім учасникам проєкту за підтримку сфери культури України в умовах війни.

«Щиро рада, що моя пропозиція щодо проєктів у сфері збереження та цифровізації матеріальної культурної спадщини знайшла відгук та підтримку Міністерства культури Чехії. Оцифрування важливе як для збереження, так і для популяризації нашої культури. У часи, коли війна триває майже 2 роки, нам надзвичайно важливо відчувати підтримку іноземних партнерів, які розуміють значимість культури та її збереження для майбутнього нашої держави», – зазначила заступниця Міністра.

Довідково

Мобільний центр оцифрування використовується насамперед у випадках, коли складно чи неможливо забезпечити перевезення чи переміщення документів, які були обрані для оцифрування. Такі центри зазвичай обладнані сканерами, комп’ютерами, програмним забезпеченням для обробки відсканованого матеріалу, портативними носіями для збереження даних, системою кондиціювання та містять автономне джерело живлення.

Створення мобільного центру оцифрування, розміщеного в мобільному транспортному контейнері, має на меті запропонувати переносне й ефективне рішення для оцифрування різноманітних бібліотечних документів і матеріалів на різних локаціях відповідно до актуальної потреби. Мобільний центр можна використовувати в різних місцях, що постраждали від трагедій. Його можуть використовувати різні організації, наприклад, державні установи, неприбуткові організації, медичні установи, бібліотеки чи приватні компанії, яким потрібно швидко й ефективно відсканувати велику кількість документів і таким чином зробити їх доступнішими чи врятувати від знищення. 

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв