Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП та ПРООН продовжать співпрацю для протидії дезінформації та швидкої відбудови України

У Міністерстві культури та інформаційної політики відбулась зустріч з командою Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні. Сторони обговорили поточні та майбутні спільні проєкти, а також домовились продовжити співпрацю з ключових напрямків у 2023 році.

Переглянути фотоальбом

Під час зустрічі Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко виокремив чотири ключові пріоритети Міністерства на 2023 рік:

  • охорона культурної спадщини; 
  • підтримка культурної сфери всередині країни;
  • діджиталізація культури, мистецтва, спадщини та медіа;
  • протидія дезінформації та санкції проти російської пропаганди.

За його словами, наразі культурно-медійна сфера в Україні позбавлена необхідної підтримки у зв’язку з суттєвим падінням економіки, активною російською пропагандою та постійними кампаніями з дезінформації, які запускає рф. Тим не менш, культурний і медіа сектори, як і загалом українське суспільство, демонструють стійкість і впевненість перед обличчям російської збройної агресії.

Олександр Ткаченко висловив вдячність ПРООН за підтримку, надану Міністерству протягом попередніх років, і привітав зміцнення співпраці найближчим часом.

«Уже надана підтримка від нашого давнього партнера ПРООН сприяла досягненням України у сфері протидії дезінформації та розвитку медіаграмотності та побудови більш стійкого суспільства. Ми також сподіваємося на подальшу співпрацю та цінуємо готовність ПРООН надати допомогу Міністерству у швидкому процесі відновлення та відбудови країни», – сказав Міністр.

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє у свою чергу відзначив активну роль МКІП у протидії дезінформації, забезпеченні інформаційної безпеки та розвитку медіаграмотності серед населення. Він також підтвердив підтримку та готовність ПРООН допомогти у розбудові сталої комунікації уряду для протидії дезінформації та підвищення стійкості українського суспільства.

Яко Сільє також оголосив та підтвердив рішучу підтримку ПРООН національного проекту з медіаграмотності МКІП «Фільтр», спрямованого на підвищення рівня медіаграмотності серед населення.

Резюмуючи, Постійний представник ПРООН привітав зусилля МКІП щодо збереження та відновлення української культурної спадщини та підтвердив зобов’язання ПРООН надавати підтримку в оцінці шкоди культурній спадщині та її відновленні та реконструкції.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України