Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП та Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні, 6 червня, Міністерство культури та інформаційної політики України та Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) підписали меморандум про співпрацю у межах проєкту міжнародної технічної допомоги. 

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

Програма «Український фонд швидкого реагування (URRF)» створена задля задоволення нагальних потреб та підвищення стійкості Уряду України, громадянського суспільства і цивільного населення в умовах російського вторгнення та окупації, а також на підтримку національної системи стійкості України. Програма «Український фонд швидкого реагування» втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США.

«Співпраця з Міністерством культури та інформаційної політики є однією з ключових для багатьох програм IREX в Україні. Спільними зусиллями ми робимо все можливе для задоволення інформаційних потреб різних категорій населення, особливо на деокупованих територіях та тих, де є інформаційний вакуум через результати бойових дій. Сьогодні ми обговорили можливості розширення та посилення нашої співпраці у довгостроковій перспективі. Підписавши цей Меморандум, ми засвідчуємо спільне прагнення продовжувати розвиток наших ініціатив з Міністерством», – зазначила директорка проєктів IREX Україна Уляна Бах. 

МКІП та IREX обмінюватимуться інформацією, а також публічно комунікуватимуть результати співпраці.

«Український фонд швидкого реагування» IREX співпрацює з Міністерством у вирішенні викликів війни з перших місяців повномасштабного вторгнення, і дуже важливо, що зараз ми поглиблюємо нашу співпрацю. Доступ до критично важливої інформації має велике значення під час війни, особливо на територіях, які були деокуповані або де ведуться активні бойові дії. Цивільне населення приймає життєво важливі рішення, такі як евакуація, базуючись на отриманій інформації. Ми вдячні Міністерству за всі їхні зусилля у напрямку своєчасного інформування населення та з радістю продовжуємо співпрацю», – сказала керівниця програми «Український фонд швидкого реагування» IREX Вікторія Климчук-Длугач.

IREX у партнерстві з Міністерством культури та інформаційної політики України в межах Програми URRF сприятиме:

  • подоланню інформаційного вакууму та розповсюдженню інформації на деокупованих та прифронтоваих територіях України. 
  • Виробництву та розповсюдженню спеціального випуску газети «Слобідський край» та інших за запитом МКІП. 
  • Розвитку інших напрямків співпраці з МКІП, які відповідатимуть цілям програми URRF. 

«Україна зацікавлена у співпраці з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та вдячна за допомогу», – сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука