Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП у регіонах: Лариса Петасюк відвідала з робочим візитом Рівненщину

9 вересня 2020 року заступниця міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк, заступник голови Державного агентства розвитку туризму України Кирило Домбровський та т.в.о. керівника експертної групи з координації взаємодії з регіонами Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МКІП Марина Кулініч провели робочу поїздку Рівненською областю.

Делегація МКІП разом з керівництвом Рівненської ОДА провели зустріч із туристичною спільнотою та представниками ОТГ, де обговорили проблеми та перспективи розвитку культурної та туристичної галузей, зокрема, в умовах пандемії. 

Під час зустрічі Лариса Петасюк презентувала короткий звіт про стан справ у культурній та туристичній сферах області, а також розповіла про першочергові кроки з підтримки та розвитку культурно-туристичного комплексу Рівненщини та держави загалом:

«Культура та туризм найбільше потерпають від коронакризи і наше ключове завдання підтримати ці сфери. Першим значним кроком було прийняття закону про державну підтримку креативної економіки і туризму, яким було введено в роботу грантовий механізм державної підтримки. Другим фундаментальним кроком став Указ Президента про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій та туризму. Саме цим указом започатковано так звану «Велику реставрацію» і Рівненщина представлена 10-ма об’єктами, які підлягають відновленню».

Представники МКІП відвідали Рівненський обласний краєзнавчий музей, будівництво мультифункціональної арени, туристичні дестинації Клеваня (руїни Клеванського замку та Тунель кохання), побували у закладах культури Привільненської ОТГ, побували в унікальному Тараканівському форті (Дубенський форт-застава), а також ознайомиться із роботою Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви».

Вас може зацікавити

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію