Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Україна та Італія зміцнюють культурні зв'язки

Усвідомлюючи те, що культура не має “зупинятися”, а також важливість солідарності між націями в цих надзвичайних обставинах пандемії, яка радикально змінює життя всіх нас, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка, Посольство Італії та Італійський інститут культури в Україні вирішили не переривати спільну діяльність, підтримуючи постійний діалог з публікою та продовжуючи плідне багаторічне співробітництво з метою зміцнення культурних відносин між нашими країнами та поширення безцінної світової музичної спадщини.

Водночас, цей проект є посланням солідарності та дружби, що мистецька спільнота України висловлює Італії та її мистецькій спільноті з надією якнайшвидше подолати разом цей безпрецедентний глобальний виклик та впевнено дивитися у спільне майбутнє.

“Сьогодні, коли весь світ стикається з необхідністю самоізоляції задля збереження життя і здоров’я, я високо ціную ідею цього проекту, адже він засобами мистецтва демонструє єдність, солідарність, співчуття та людяність, – зазначила т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Світлана Фоменко. – У наші дні як ніколи необхідним є зберегти мости між країнами та людьми, бути креативним та винахідливим для того, щоб підтримувати вічні цінності світової культури”.

Цим проектом, як підкреслив Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа, “ми долучаємося до акції #WeAreInItaly – #staytunedonIT (#МиІталія – #залишаймосяназв’язкузІТ), що Міністерство Закордонних Справ Італії розпочало на підтримку культурної індустрії та інноваційних секторів у зв’язку зі спричиненою коронавірусом надзвичайною ситуацією, а під хештегом #КультураНеЗупиняється (#LaCulturaNonSiFerma) маємо намір принаймні частково компенсувати численні музичні заходи, проведення яких було заплановано цією весною”.

Щотижня протягом місяця ми презентуватимемо відео, створене з використанням записів на смартфони, зроблених артистами Національної опери України. Цього тижня ми розпочинаємо проект музичним твором, що є символом національної історії та мистецької спадщини Італії – хором “Va, pensiero” з опери “Набукко” Джузеппе Верді. У такій спосіб ми долучаємося до ініціативи #MusicaSenzaFrontiere (#МузикаБезКордонів) нашого партнера Ravenna Festival, який у 2018 році продемонстрував свою солідарність Україні концертами “Шляхи дружби” під керівництвом видатного диригента сучасності Маестро Ріккардо Муті в Києві та Равенні.

Приємного прослуховування та до наступної зустрічі з блискучим сопрано Людмилою Монастирською.

#КультураНеЗупиняється (#LaCulturaNonSiFerma)

Нагадаємо, Національним академічним театром опери та балету України імені Т. Г. Шевченка започаткований проект #театрвдома. Під цим тегом є змога відшукати усі публікації з артистами театру, які розповідають та показують як пережити карантин та що для цього роблять самі. Сайт театру. YouTube-канал театру.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України