Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП утворило Експертну раду з комунікацій безбарʼєрності, яку очолив Ростислав Карандєєв

Міністерство культури та інформаційної політики України утворило Експертну раду з комунікацій безбар’єрності, яка працюватиме для збільшення ефективності інформаційних заходів у процесі створення безперешкодного середовища для всіх груп населення. 

Новий консультативно-дорадчий орган очолив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, заступницею голови Експертної ради стала радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, секретарем – начальник відділу з політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Леся Хемраєва.

Також до складу Експертної ради увійшли представники Офісу Президента України, міжнародних та громадських організацій, фахівці з публічних комунікацій зі сфери медіа та бізнесу.

Серед завдань Експертної ради — надання рекомендацій та пропозицій зі стратегічного планування комунікацій з питань створення безперешкодного середовища, підтримка членів державних комунікацій щодо планів реалізації заходів, створення якісних інфоприводів у межах реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, планування та моніторинг державних комунікаційних заходів на тему безбар’єрності для збільшення їхньої ефективності.

За ініціативи Першої Леді України Олени Зеленської, у 2021 році Уряд схвалив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року

Метою політики безбар’єрності є забезпечення рівних можливостей для кожної людини в реалізації її прав. Йдеться про доступ до роботи, інформації, освіти, сфери послуг, можливості безперешкодно пересуватися, соціалізуватися та залучатися у життя суспільства.

Для вживання коректної лексики та наративів згідно з принципами безбар’єрності рекомендуємо використовувати Довідник безбар’єрності.

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв