Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Верховна Рада проголосувала за фінансування об'єктів комунальної форми власності в межах програми "Велика Реставрація"

Верховна Рада проголосувала в другому читанні та в цілому за законопроект №5551-2 щодо виділеня субвенції для комунальних, обласних та державних закладів. Завдяки цьому законопроекту МКІП матиме можливість фінансувати об’єкти комунальної форми власності в межах президентської програми “Велика Реставрація”.

Після прийняття законопроекту № 5551-2 про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини, МКІП переконано, що об’єкти комунальної форми власності зможуть взяти участь у другому відборі проектів в межах президентської програми “Велика Реставрація”

«Прийняття законопроекту  це справжня перемога для команди МКІП. Це рішення значно розширює географію проекту, а «Велика Реставрація» має охоплювати всю Україну. Об’єкти, що мають історичну та культурну цінність, повинні розкривати свій потенціал. Тож діємо, аби зберегти нашу культурну спадщину», – прокоментував, Олександр Ткаченко Міністр культури та інформаційної політики України.

Оголошення про початок другого відбору проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, у тому числі замках, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексах у межах проекту “Велика Реставрація”, буде опубліковано на офіційному веб-сайті МКІП.

Про «Велику Реставрацію»

«Велика Реставрація» – це програма з відновлення пам’яток культурної спадщини в усіх регіонах України.

У межах президентської програми «Велике будівництво» проєкт «Велика Реставрація» передбачає роботи з реставрації, консервації, ремонту на об’єктах культурного значення та пам’ятках культурної спадщини, у тому числі замках, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексах.

Програма «Велика Реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та допоможе перетворити об’єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, а також перетворити об’єкти на туристичні магніти та покращити умови для виховання майбутньої мистецької еліти.

Реалізацію та координацію програми «Велика Реставрація» здійснює Міністерство культури та інформаційної політики України.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора