Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: Вітання з нагоди Дня пам’яток історії та культури і Міжнародного дня пам’яток та визначних місць

Прийміть мої щирі вітання з нагоди Дня пам’яток історії та культури і Міжнародного дня пам’яток та визначних місць.

Збереження культурної спадщини як одного з головних чинників формування української національної ідентичності, невід’ємної складової всесвітнього культурного доробку людства є обов’язком держави та громадськості, відповідальністю перед прийдешніми поколіннями. Тяглість історичного розвитку України в загальноєвропейському контексті може забезпечити лише збереження історичної пам’яті поколінь. Саме культурна спадщина народу є тим минулим, без якого немає майбутнього.

У контексті побудови нашої незалежної, вільної, європейської держави беззаперечною є велика місія працівників сфери охорони культурної спадщини, самовіддана праця яких сприяє реалізації національної культурної політики та є надзвичайно потрібною, адже забезпечує збереження культурної спадщини України та оберігає національні надбання.

Сьогодні, у надзвичайно складний для України та всього світу час, ми як ніколи маємо усвідомлювати свою відповідальність та об’єднати зусилля для збереження культурної спадщини для майбутніх поколінь.

Слід зазначити, що дбайливе ставлення до об’єктів культурної спадщини є одним з критеріїв зрілості і розвитку суспільства, зростання самосвідомості Українського народу.

Упевнена, що й надалі Ваша подвижницька праця у сфері охорони культурної спадщини сприятиме усвідомленню громадянами свого коріння, збереженню історичної пам’яті народу, гордості за героїчне минуле, плекатиме любов до України.

Бажаю усім пам’яткоохоронцям та причетним до охорони культурної спадщини успіхів у здійсненні високого покликання – збереження та охорони національної культурної спадщини, міцного здоров’я, творчого натхнення, віри у майбутнє, а усій Україні – миру!

З повагою, т. в. о. Міністра Світлана ФОМЕНКО

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України