Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП: З Києва до Херсона відправився ГогольTrain-2020

3 вересня 2020 року міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко взяв участь у презентації та відправленні ГогольTrain-2020 «Київ-Херсон-Київ».

Арт-потяг вирушив з Центрального залізничного вокзалу Києва на мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва GogolFest DREAM, який відбудеться у Херсоні з 4 до 6 вересня.

“Сьогодні культура зосереджена у великих містах. У регіонах справжній “голод” – хоча є потенціал та кадри. Саме тому в рамках програми президента «Велике Будівництво» ми створюватимемо Центри Культурних Послуг (ЦКП) – сучасні точки культурної атракції під одним дахом. Філософія ЦКП та Гогольфесту збігається. Гогольфест залучає місцеву мистецьку спільноту та активістів до співпраці, не нав’язує щось, а вплітає в місцевий контент. Водночас дає можливість познайомитися з кращими зразками сучасного українського та світового мистецтва регіонам. Це все сприяє розвитку культури. Такі проекти об’єднують українців”, – зазначив Олександр Ткаченко.

Участь у заході також взяли міністр інфраструктури Владислав Криклій, голова правління АТ “Укрзалізниця” Володимир Жмак, генеральна директорка Директорату внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента Вероніка Селега, креативний директор ГогольTrain Денис Угорчук.

ГогольTrain – це унікальне арт-явище в українському культурному просторі. Окремий чартерний потяг, який об’єднує міста, людей та мистецтво є платформою культурної мобільності. В центрі потяга вагони-ресторани, що перетворюються на час поїздки на осередки сучасного мистецтва на колесах. На повному ходу на пасажирів чекає музична та електронна сцени, бар, “ресторан”, виставка, перформативне мистецтво.

ГогольTrain-2019 прямував за маршрутом «Київ-Маріуполь-Київ» – це був перший арт-потяг в Європі.

Вас може зацікавити

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію