Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП закликає депутатів Київради не підтримувати незаконну забудову на території ДП “Укркінохроніка”

Міністерство культури та інформаційної політики закликає депутатів Київської міської ради не підтримувати незаконну забудову на території ДП “Укркінохроніка”.

Вчора постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин схвалила проєкт рішення Київської міської ради про надання державному підприємству «Українська студія хронікально-документальних фільмів» земельної ділянки в постійне користування для експлуатації, обслуговування існуючих споруд, кінознімальних корпусів та житлових будинків на вул. Є. Коновальця, 18.

Зазначимо, що на засіданні комісії не був присутній ані в.о. директора ДП “Укркінохроніка” В. Авраменко, ані інший офіційний представник підприємства. У цій ситуації викликає здивування, чому голова комісії Київради не перевірив повноваження особи, яка була присутня під час розгляду питання і начебто представляла інтереси ДП.

В.о. директора ДП “Укркінохроніка” офіційно звертається до Київради з проханням призупинити розгляд питання для узгодження виділення земельної ділянки  з МКІП.

Міністерство культури та інформаційної політики України звернулося з повторним листом до мера Києва з вимогою не допустити надання у постійне користування для ДП “Українська студія хронікально-документальних фільмів” (“Укркінохроніка”) земельної ділянки, на якій розміщено один з корпусів Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого. 

Раніше до МКІП звернувся ректор КНУ театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого професор О. Безгін з проханням посприяти призупиненню розгляду Комісією Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин відведення у постійне користування земельної ділянки у м. Києві по вул. Є. Коновальця, 18 державному підприємству «Українська студія хронікально-документальних фільмів».

У червні минулого року МКІП наголошувало, що відведення у постійне користування має здійснюватися між усіма суб’єктами, що знаходяться за вказаною адресою. У поточній редакції проект рішення Київської міської ради не підтримується МКІП.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України