Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП запрошує до Експертної ради з питань сучасного мистецтва

З метою напрацювання ефективної стратегії щодо розвитку сфери сучасного мистецтва, фахового підходу до вирішення нагальних питань, у 2016 році Міністерством було створено Експертну раду Міністерства культури України з питань сучасного мистецтва.

Основними завданнями Експертної ради є: розробка пропозицій щодо формування державної політики у сфері сучасного мистецтва, налагодження ефективної комунікації та взаємодії між Міністерством та фаховою спільнотою у сфері сучасного мистецтва, напрацювання практичних рекомендацій для забезпечення професійного розвитку і презентації українського сучасного мистецтва в Україні та за кордоном, розгляд питань, ініційованих Міністерством, що належать до компетенції Експертної ради, інші питання, пов’язані з розвитком сучасного мистецтва в Україні. Відповідно до Положення про Експертну раду Міністерства культури України з питань сучасного мистецтва склад Експертної ради затверджується один раз на три роки. У 2020 році персональний склад Експертної ради має бути оновлено не менш як на 1/3 її членів.

У зв’язку із зазначеним Міністерство культури та інформаційної політики України звертається до культурних інституцій або осіб, які працюють у сфері сучасного мистецтва з проханням подавати свої пропозиції до складу Експертної ради Міністерства культури та інформаційної політики з питань сучасного мистецтва.

Кандидатами у члени Експертної ради можуть бути особи, які мають вищу освіту, а також відповідають таким критеріям:

  • для художників, організаторів мистецьких проектів та представників культурних інституцій – успішний досвід роботи у сфері сучасного мистецтва (не менше 5 років); досвід участі у мистецьких заходах у сфері сучасного мистецтва або їх організації (більше 10) у державних або приватних галереях, музеях, фондах, арт-центрах тощо, у тому числі організації міжнародних заходів (не менше 3);
  • для фахівців та арт-критиків у сфері сучасного мистецтва – публікація не менше 10 статей у 5 або більше фахових друкованих виданнях та досвід участі у конференціях, лекціях, освітніх програмах.

Заявки від культурних інституцій або осіб, які працюють у сфері сучасного мистецтва подаються у довільній формі до Міністерства культури та інформаційної політики України.

До заявки додаються:

  • коротка біографічна інформація про кандидата, яка підтверджує його відповідність критеріям, визначеним у пункті 12 цього розділу;
  • рекомендаційний лист від щонайменше однієї культурної інституції, яка сприяє розвитку сучасного мистецтва (галерея, музей, науковий інститут, фонд, арт-центр тощо);
  • письмова згода на обробку персональних даних кандидата.

Кандидат до складу Експертної ради є відповідальним за достовірність поданої інформації.

До складу Експертної ради можуть входити не більше трьох представників від однієї культурної інституції.

Пропозиції приймаються в паперовому та електронному вигляді до 25.08.2020 на адресу: Міністерство культури та інформаційної політики України, 01601, м. Київ, вул. І. Франка, 19; е-mail: [email protected], [email protected]. Контактний телефон: 234-63-88.

 

Вас може зацікавити

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

Суд підтвердив, що УПЦ не має правових підстав перебувати на території Єлецького монастиря

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію

1085 об’єктів культурної спадщини постраждали в Україні через російську агресію