Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП запрошує долучитися до тендеру на розробку проєкту Стратегії та Дорожньої карти розвитку креативних індустрій

Міністерство культури та інформаційної політики України оголошує про тендер на розробку проєкту Стратегії та Дорожньої карти розвитку креативних індустрій на 5 років.

Стратегія стане основним документом державної політики у сфері креативних індустрій. Вона має бути реалістичною, конкретною та повинна містити шляхи розвитку таких секторів: дизайн, мода, народні художні промисли, концертна та музична індустрія, книговидання. Стратегія також має фокусуватись на розкритті економічного потенціалу креативних індустрій, адже цей сектор генерує майже 4% доданої вартості України.

МКІП вже напрацювало структуру та вимоги до документа із залученням міжнародних експертів з Великої Британії та США. На часі — розробити безпосередньо проєкти Стратегії та Дорожньої карти.

«Настав час розкрити потенціал креативних секторів. Свого часу міністерство почало формувати державну рамку для розвитку креативних індустрій. Ми додали поняття «креативні індустрії» до законодавства, утворили Раду з розвитку креативної економіки при Кабміні, регулярно досліджуємо економічний вплив цього сектора. Але креативних індустрій — дванадцять, кожна з них має свою специфіку і проблеми. Тому постає потреба в комплексному й водночас практичному документі. На основі аналізу ми обрали п’ять пріоритетних секторів на наступні п’ять років. Стимулювання креативного підприємництва, орієнтованість на результат, сталі практики, залучення стейкхолдерів — на мою думку, на цих засадах має базуватися стратегія», — зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Тому МКІП запрошує українські неурядові організації, професійні асоціації, приватних підприємців з експертизою в економічних дослідженнях та формуванні політики взяти участь у тендері на розробку проєкту Стратегії та Дорожньої карти розвитку креативних індустрій на 5 років.

15 листопада 2021 року о 15:00 відбудеться відкрита онлайн-сесія запитань і відповідей для потенційних партнерів-виконавців за участі представників МКІП та програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Зареєструватися можна до 11:00 15 листопада: https://bit.ly/3BX5Jwp.

Проєкт реалізовується за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Більше інформації про тендер

Запитання-відповіді до конкурсу на отримання гранту для розробки Стратегії та Дорожньої карти розвитку креативних індустрій на 5 років (2022-2027)

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України