Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП запрошує громадськість та медіа долучитись до захисту будинків Києва, де жили відомі діячі української культури

26 вересня Господарський суд м. Києва розглядатиме справу за позовом заступника Генерального прокурора в інтересах держави до Київської міської ради та ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Рестін» про повернення земельної ділянки, яка була надана під будівництво офісно-житлового та готельного комплексу з паркінгом по вул. Жилянській, 96-А у Голосіївському районі міста Києва. 

Земельна ділянка знаходиться у безпосередній близькості до Музею видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Мирного, Михайла Старицького, Панас Саксаганський, експозиції якого розміщуються в будинках по вул. Саксаганського 93, 95, 97 та Жилянській 96.

Проведення будівельних робіт впритул до території Музею негативно вплине на навколишнє середовище та стан будинків, що входять до складу Музею за вказаними адресами, оскільки такі дії є джерелом забруднення, вібрації і тиску на ґрунти, рослинний покрив та ґрунтові води локації.

Проведення будівництва в безпосередній близькості до території Музею становить істотну загрозу для існування споруд згаданих пам’яток – затоплення фундаменту, руйнування будівельних конструкцій, просідання споруди з утворенням тріщин і руйнуванням стін.

МКІП запрошує небайдужих представників громадянського суспільства та медіа долучитись до порятунку історичних будівель Києва!

Судове засідання відбудеться:

26 вересня 2023 року, о 12.45, за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 44-В, Київ, 01054.

Вас може зацікавити

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Національній бібліотеці Болгарії відкрили «Літературний куточок України»

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв

У Лаврі відкрилась виставка Богородичних ікон на ящиках з-під набоїв