Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Музичні зустрічі: Україна-Аргентина-Італія»: у Києві відбувся концерт з нагоди 78-ї річниці Дня Італійської Республіки та 214-ї річниці Аргентинської Травневої Революції

1 червня у Києві у Національній музичній академії України імені Петра Чайковського відбувся мистецький захід, приурочений до 78-ї річниці Дня Італійської Республіки та 214-ї річниці Аргентинської Травневої Революції. 

Відкрив мистецький захід т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Він наголосив на важливості збереження української культури попри всі виклики війни.

«Сподіваюся, що така добра співпраця і ті творчі проєкти, які реалізуються як в стінах Національної музичної академії, так і на інших майданчиках в Україні, знайдуть своє продовження. І всупереч усьому, ми віримо в наше світле майбутнє, яке буде пов’язане з мистецтвом, з музикою, з найкращими досягненнями всіх народів і, в тому числі, українців. Адже наша спадщина, наше мистецтво є невід’ємною частиною світової культури», — сказав Ростислав Карандєєв у вступному слові.

Ректор Національної музичної академії України імені Петра Чайковського Максим Тимошенко привітав всіх присутніх з красивим святом єдності дружніх країн та подякував МКІП за подарований академії генератор, завдяки якому захід відбувся під час повного блекауту в столиці. 

На заході були присутні понад 40 амбасадорів різних країн, депутати Верховної Ради України, представники Офісу Президента, міністри, ректори, громадські діячі та відомі українські журналісти.

«Щиро дякуємо за цей конструктивний всебічно збагачуючий досвід, спільну організацію цього мистецького заходу з нагоди 214-ї річниці Аргентинської Травневої Революції 1710 року та 78-ї річниці Дня Італійської Республіки. Я хочу висловити своє глибоке захоплення мужністю та стійкістю українського народу та те, наскільки для нас є цінною ваша присутність сьогодні», — сказала Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінскі.

Запрошеним гостем та зіркою концерту став видатний італійський музикант, бандонеоніст – маестро Маріо Стефано П’єтродаркі. Він всесвітньовідомий і шанований артист, приголомшливий виконавець, віртуозний інтерпретатор та один з найяскравіших, самобутніх музикантів нашого часу, лауреат багатьох престижних премій. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні П’єр Франческо Дзадзо також додав: «Я впевнений, що сьогодні ви будете насолоджуватись музичною програмою від маестро Маріо Стефано П’єтродаркі та його віртуозною грою на бандонеоні в компанії зі струнним квінтетом музичної Академії. Разом ми прослухаємо одні з найвідоміших композицій аргентинського автора Астора П’яццолло. Крім того, у нас буде можливість послухати чудові саундтреки до фільмів написані видатними італійськими композиторами Енніо Морріконе та Нікколо Піовані».

Стефано П’єтродаркі виступив у супроводі струнного квінтету та оркестру баяністів під орудою професора Йосипа Франца. Під овації глядачів вони виконали одні з найвідоміших творів композиторів Італії та Аргентини.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України