Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Микола Точицький зустрівся з представниками Світового конгресу українців

9 вересня Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький провів зустріч з делегацією Світового конгресу українців на чолі з Президентом СКУ Павлом Ґродом. 

Сторони обговорили шляхи співпраці в сфері просування української культури за кордоном, протидії російській пропаганді у світі, а також добудову Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

«Національний музей Голодомору – це не лише справа збереження історичної пам’яті про геноцид ХХ століття, це напряму пов’язано з тією боротьбою, яку веде український народ за своє існування сьогодні. Адже ця загарбницька війна, розв’язана країною-агресором, це безпосереднє продовження одвічної і незмінної російської імперської політики, спрямованої на знищення всього українського. Світ має усвідомлювати, чого ми так завзято б’ємося. А ми б’ємося, аби не зникнути як нація, як культура. Відтак, збереження української ідентичності є одним із стратегічних завдань для нашої перемоги», – сказав Микола Точицький.

Він подякував Світовому конгресу українців за підтримку України та висловив сподівання щодо посилення співпраці. 

«Ми можемо активно залучати можливості нашої громади всюди у світі. Українці можуть говорити правду мовою тих країн, в яких проживають. Саме правда це дуже велика і потужна зброя», – зазначив Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод.

Нагадаємо, 8 серпня Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про музеї та музейну справу» щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду». Документ визначає особливості діяльності музею, а також порядок формування та функціонування наглядової ради та експертної ради музею. 

Закон був розроблений МКІП у співпраці з депутатським корпусом, канадськими партнерами та українською діаспорою за кордоном за результатами візиту Президента України до Канади у вересні 2023 року, під час якого Уряд Канади висловив готовність виділити 15 мільйонів канадських доларів на завершення будівництва Музею. 

Також серед учасників зустрічі були: голова Місії СКУ в Україні Андрій Шевченко; директор Місії СКУ в Україні Сергій Касянчук; політичний радник СКУ Тиміш Мартиненко, а також директор департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства Ганна Красноступ та  керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики Ігор Соловей.

Вас може зацікавити

Україна та Канада посилюватимуть співпрацю в сфері інформаційної політики та боротьби з дезінформацією

Україна та Канада посилюватимуть співпрацю в сфері інформаційної політики та боротьби з дезінформацією

«Жива спадщина України»: в Національному музеї народної архітектури та побуту відбувся перший форум, присвячений нематеріальній спадщині

«Жива спадщина України»: в Національному музеї народної архітектури та побуту відбувся перший форум, присвячений нематеріальній спадщині